Galerie foto

Prefectul Județului Arad, doamna Florentina HORGEA, alături de Subprefectul Vasilică Damian, comandanții structurilor județene ale Ministerului Afacerilor Interne, directori ai instituțiilor deconcentrate și reprezentanți ai autorităților locale din municipiu și județ a participat astăzi la o suită de evenimente organizate de Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență „Vasile Goldiș” din Arad cu prilejul împlinirii a 170 de ani de la bătălia din Dealul Spirii, a 50 de ani de la înființarea unității de pompieri Arad și a zece ani de la înființarea serviciului SMURD în Arad.

Pe platoul din fața Palatului Administrativ a avut loc un ceremonial militar și religios, urmat de o defilare a forțelor și tehnicii de intervenție de care dispune ISU „Vasile Goldiș” Arad. În Parcul Eminescu a fost organizată o expoziție statică de tehnică, iar pe Mureș au defilat ambarcațiunile folosite de pompierii arădeni în cazul unor intervenții pe apă.

În mesajul adresat pompierilor și personalului echipajelor SMURD cu ocazia evenimentului festiv, doamna Prefect Florentina HORGEA  a subliniat profesionalismul și dedicarea acestora, aspecte probate cu prilejul fiecărei intervenții.

„Vă bucurați de o imagine foarte bună în rândul românilor, arădenilor, o imagine bazată pe faptele dumneavoastră, pe miile de intervenții încheiate cu succes. Ca Prefect al Județului Arad colaborez zilnic cu ISU Arad și cunosc întreaga complexitate a activității pe care o desfășurați. Apreciez în mod deosebit tot ceea ce faceți, modul cum încercați să vă achitați de sarcini cu maxim profesionalism, fie că sunt misiuni operative, fie diferite evaluări sau alte activități. Vă felicit pe toți pentru eforturile dumneavoastră zilnice prin care ne dați acel sentiment de siguranță de a ști că oricând sunteți pregătiți să veniți în ajutorul cetățenilor. Doresc să felicit în mod special conducerea Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Vasile Goldiș” pentru coordonarea eficientă a tuturor activităților pe care le desfășoară. De asemenea mulțumesc și foștilor inspectori șefi care s-au aflat la comanda inspectoratului de-a lungul anilor, contribuția lor la dezvoltarea și profesionalizarea ISU Arad fiind determinantă. Doresc să avem și pe viitor o colaborare cel puțin la fel de strânsă și încurajez acest lucru între toate instituțiile din domeniul ordinii publice, apărării și siguranței naționale.”  Prefectul județului Arad, Florentina Horgea.


Sărbările Naționale de la Țebea

Prefectul Județului Arad, doamna Florentina HORGEA, a participat la ,,Serbările Naționale de la Țebea” , evenimente dedicate memoriei marelui nostru erou național, Avram Iancu.

„Am fost onorată să particip alături de prefecții județelor Alba, Caraș-Severin, Cluj, Mehedinți, Gorj, Hunedoara și Timișoara la Serbările Naționale de la Țebea organizate în memoria eroului nostru Avram Iancu, în acest an când celebrăm Centenarul Marii Uniri. M-am bucurat să văd atâtea mii de participanți la aceste evenimente, semn că sentimentul național nu a pierit și că asemeni celorlalte naționalități europene știm să ne cinstim înaintașii și simbolurile naționale. La Țebea are loc în fiecare an această frumoasă sărbătoare, închinată lui Avram Iancu, prilej pentru mii de români din zonă, inclusiv din județul nostru, să se adune și să petreacă câteva ore minunate alături de familii, prieteni și conaționalii lor. Am văzut multă bucurie, speranță și respect față de tot ce înseamnă simbol național al românilor.” Prefectul Județului Arad, Florentina HORGEA


Parada Clătitelor

Prefectul județului Arad, doamna Florentina HORGEA, împreună cu Subprefectul județului Arad, dl Vasilică Damian, la invitația domnului primar, Ioan Nuţu Herbei,  au avut deobebita plăcere de a participa, alături de Preşedintele Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională din Camera Deputaţilor, domnul Dorel Căprar și a deputatului de Arad, domnul Adrian Todor, la cea de-a 18 a ediţie a „Paradei Clătitelor”, în staţiunea Moneasa din judeţul Arad.


Ziua Imnului

Prefectul județului Arad, doamna Florentina Horgea, împreună cu Subprefectul județului, dl Vasilică Damian, au participat la ceremonialul militar şi religios dedicat sărbătoririi Zilei Imnului Național, desfășurat pe platoul din fața Palatului Administrativ din Arad. Evenimentul a fost onorat și de prezența ministrului Apărării Naționale, domnul Mihai Fifor, a Preşedintelui Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională din Camera Deputaţilor, domnul Dorel Căprar, respectiv a deputatului de Arad, domnul Adrian Todor.

Oficialitățile, împreună cu cetățenii prezenți la eveniment, au avut ocazia să aplaude prestația Fanfarei Militare de la Brigada 18 Cercetare și Supraveghere Timișoara, care a susținut un program artistic de excepție.

La Sărbătoarea Imnului Național au fost prezenți și elevii Liceului Național de Informatică, aceștia intonându-l cu mâinile în dreptul pieptului, purtând bentițe tricolore.


Târgul de Fete de pe Muntele Găina – sărbătoarea Munților Apuseni, în Anul Centenar al României

Prefectul Judeţului Arad, doamna Florentina Horgea, împreună cu subprefectul județului, domnul Vasilică Damian și reprezentanţi ai Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Arad, ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ,,Vasile Goldiș” Arad și ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Arad au fost prezenți, în Anul sărbătoririi Centenarului României, la Târgul de Fete de pe Muntele Găina, unde s-au bucurat, împreună cu locuitorii din patru județe, Arad, Hunedoara, Bihor și Alba, de cea mai populară sărbătoare a Munților Apuseni – Târgul de Fete de pe Muntele Găina.


Prefectul Județului Arad, doamna Florentina Horgea, a prezentat reprezentanților mass-mediei locale și centrale noile sedii ale Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea și Evidența Pașapoartelor Simple Arad, respectiv Serviciului Regim Permise Auto și Înmatriculări Vehicule Arad.

Cele două servicii își desfășoară activitatea, începând de la data de 16 iulie a.c, în spațiile generoase ale Mall-ului Galleria, în condiții optime pentru două entități destinate interacțiunii cu publicul